ZAHTEVA ZA ODPRAVO NAPAKE . OBVESTILO ZA JAVNOST; št. ( 020 - 2 / 2021- 38 )

ZAHTEVA ZA ODPRAVO NAPAKE -  OBVESTILO ZA JAVNOST

Spoštovani,

ker smo preko noči prejeli veliko število obvestil volivcev, da na svoje poštne predale dobivajo ogromno število povratnih sporočil o uspešno oddani vlogi (obvestilu) za posebne oblike glasovanja, pojasnjujemo, da ta e-sporočila ne prejemajo od Državne volilne komisije () temveč od zalednega sistema eUprave.  

V nadaljevanju vam v vednost pošiljamo e-sporočilo, ki smo ga danes zjutraj posredovali na Ministrstvo za javno upravo, oziroma na eUpravo in v katerem smo zahtevali, da se napaka takoj odpravi.
Vsem volivcem, ki so prejemali ta e-sporočila in jih še prejemajo, se za nevšečnosti opravičujemo in jih prosimo za razumevanje, v upanju, da bo prsitojno ministrstvo oz. eUprava napako čimprej odpravila.

Dušan Vučko
Direktor službe DVK

 


Besedilo:e sporočila na

Spoštovani,

že včeraj popoldan smo obvestili eUpravo (sms sporočilo), da je včeraj veliko število volivcev, ki so v preteklih dneh oddajali vloge za posebne oblike glasovanja preko e-Uprave na referendumu o ZV.1G  (glasovanje na omnia, da domu itd) prejelo od portala e-Uprave veliko število povratnih e-sporočil na svojo e-pošto.

Od včeraj popoldan do danes zjutraj smo prejeli na naš glavni predal () ogromno ševilo takšnih obvestil. Danes zjutraj smo opravili dva razgovora z dvema volivcema, ki sta potrdila, da e-sporočila še vedno prihajajo in da so prihajala preko cele noči. Prejala sta cca 100 takih obvestil.

Pričakujemo, da boste zadevo urgentno obravnavali in napako takoj odpravili. O odpravi napake nas prosim obvestite!

Lep pozdrav,

Dušan Vučko
Direktor službe DVK