DELNI IZID VOLITEV DOPOLNJEN Z GLASOVI, ODDANIMI NA 21 DKP

Delni izid volitev v državni zbor 2022 je dopolnjen z izidi, ki so jih ugotavljali na 21 diplomatsko-konzularnih predstavništvih Slovenije v tujini. Oddanih je bilo 4.680 glasov, od tega jih je bilo 4.612 veljavnih. Izide glasovanja na preostalih 9 veleposlaništvih, kjer so prejeli manj kot 50 glasov volilk in volilcev, bo zaradi zagotavljanja tajnosti glasovanja oz. anonimnosti volilcev ugotavljala Državna volilna komisija.

Volilni odbor Državne volilne komisije bo predvidoma v torek, 3. maja 2022, ugotavljal izide glasovanja na veleposlaništvih Slovenije v Atenah, Bratislavi, Budimpešti, Moskvi, Ottawi, Podgorici, Skopju, Varšavi in Vatikanu.

Trenutni delni izid volitev, ki je objavljen na spletni strani DVK, bo prihodnji teden dopolnjen še z izidi omenjenih devetih veleposlaništev, za katere bo izid ugotavljala DVK, in z izidi glasovanja po pošti iz tujine, ki jih bodo ugotavljale pristojne okrajne volilne komisije. DVK bo nato sprejela zapisnik o ugotovitvi končnega izida, ki bo objavljen v Uradnem listu RS.

Diplomatsko- konzularna predstavništva Slovenije v tujini, kjer so na volitvah prejeli več kot 50 glasov volilk in volilcev in so izide ugotavljali sami, so: Generalni konzulat RS v Celovcu, Generalni konzulat RS v Clevelandu, Generalni konzulat RS v Münchnu, Generalni konzulat RS v Trstu, Generalni konzulat RS v Torontu, Veleposlaništvo RS na Dunaju, Veleposlaništvo RS v Beogradu, Veleposlaništvo RS v Berlinu, Veleposlaništvo RS v Bernu, Veleposlaništvo RS v Bruslju, Veleposlaništvo RS v Buenos Airesu, Veleposlaništvo RS v Canberri, Veleposlaništvo RS v Haagu, Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, Veleposlaništvo RS v Londonu, Veleposlaništvo RS v Madridu, Veleposlaništvo RS v Parizu, Veleposlaništvo RS v Pragi, Veleposlaništvo RS v Sarajevu, Veleposlaništvo RS v Washingtonu in Veleposlaništvo RS v Zagrebu.