DOSLEJ VLOŽENIH PET PREDLOGOV KANDIDATUR ZA VOLITVE PREDSEDNIKA REPUBLIKE

Predlog kandidature za predsednika oz. predsednico republike sta v sredo, 21. septembra 2022, vložila dr. Anže Logar in Nataša Pirc Musar, oba s podporo volivk in volivcev. Predlogu kandidature dr. Logarja je bilo priloženih 12.977, predlogu kandidature Nataše Pirc Musar pa 5.444 ustrezno potrjenih in podpisanih obrazcev podpore volivk in volivcev.

Doslej je bilo skupaj vloženih pet predlogov kandidatur za volitve predsednika republike, ki bodo 23. oktobra 2022, in sicer: Gregor Bezenšek ml. (s podporo volivk in volivcev), Janez Cigler Kralj (s podporo poslank in poslancev NSi), dr. Vladimir Prebilič (s podporo politične stranke Vesna – zelena stranka ter volivk in volivcev), dr. Anže Logar (s podporo volivk in volivcev) in Nataša Pirc Musar (s podporo volivk in volivcev). O zakonitosti teh kandidatur bo Državna volilna komisija odločala v četrtek, 22. septembra, na 40. redni seji.

O morebitnih kandidaturah, ki bodo vložene po omenjeni seji, bo DVK odločala najpozneje po izteku roka za vlaganje kandidatur. Rok za zbiranje podpisov podpore kandidaturam in za vlaganje kandidatur se sicer izteče 28. septembra opolnoči.