DVK POTRDILA MANDATE NADOMESTNIM POSLANCEM

Državna volilna komisija je na 35. seji sprejela sklepe o potrditvi mandata nadomestnim poslancem, ki bodo na funkciji poslanca nadomestili Mateja Arčona, Matjaža Hana, Tanjo Fajon in Luko Mesca.

Namesto Mateja Arčona, ki je bil imenovan za ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu, oz. Danijela Bešiča Loredana, ki je bil imenovan za ministra za zdravje, bo funkcijo poslanca v poslanski skupini Svoboda opravljal Aleksander Prosen Kralj.

V poslanski skupini Socialnih demokratov bo namesto Tanje Fajon, ki je bila imenovana za ministrico za zunanje zadeve, funkcijo poslanca opravljal Jonas Žnidaršič, namesto Matjaža Hana, ki je bil imenovan za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, pa Soniboj Knežak.

V poslanski skupini Levica bo namesto Luke Mesca, ki je bil imenovan za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, oz. Aste Vrečko, ki je bila imenovana za ministrico za kulturo, oz. Dana Juvana, ki je bil imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, funkcijo poslanca opravljal Milan Jakopovič.