VOLIVKE IN VOLIVCI V LJUBLJANI KLJUB MARATONU NEOVIRANO DO VOLIŠČ

Na dan volitev predsednika republike, 23. oktobra 2022, bo na območju Ljubljane potekala tudi tekaška prireditev Ljubljanski maraton. Državna volilna komisija se je z organizatorji maratona in vodstvom Mestne občine Ljubljana dogovorila za različne ukrepe, s katerimi bi volivkam in volivcem kljub začasnim prometnim zaporam omogočili neoviran dostop do volišč. Promet bo v celoti sproščen do 8:45 in po 15. uri. Volivkam in volivcem, ki se nameravajo na volišče peljati z osebnimi vozili, zato priporočamo, da se na volišče odpravijo v omenjenem času, če imajo to možnost.

Volivke in volivci, ki bodo na volišča odšli peš, ne bodo imeli težav, saj bodo prostovoljci, policisti, gasilci in redarji zagotavljali prehode povsod, tudi na križiščih, ki so na območju trase maratona. V času maratona bo na vseh linijah mestnih avtobusov zagotovljen brezplačen prevoz. Organizatorji maratona so še zagotovili, da volivci, ki bodo do volišč želeli z avtomobili, na nobeni zapori ne bodo čakali več kot 15 minut.

Omogočeno bo brezplačno parkiranje osebnih vozil na vseh parkiriščih P+R, od koder bodo vozili mestni avtobusi. Na odseku Dolenjske ceste, kjer bo omogočeno parkiranje osebnih vozil na voznem pasu, bosta za prevoz do volišč na voljo tudi dve vozili na električni pogon (t. i. kavalir). Brezplačno parkiranje bo omogočeno tudi na parkiriščih pri Strelišču Rudnik (Dolenjska cesta 11), trgovini Mercator (Dolenjska cesta 43) in Lekarni Ljubljana (Rakovniška ulica 4). Prevozi bodo zagotovljeni tudi do t. i. volišča omnia, ki bo na Gospodarskem razstavišču (Dunajska cesta 18, Marmorna dvorana). Volivke in volivci, ki bodo pravočasno oddali vlogo za glasovanje na t. i. volišču omnia v Ljubljani, bodo preko elektronske pošte obveščeni o možnih dostopih z osebnim vozilom do parkirišča v bližini Gospodarskega razstavišča.

Informacije o zaporah cest so objavljene na spletni strani Ljubljanskega maratona (https://vw-ljubljanskimaraton.si/info-za-tekace/zapore-cest), prav tako tudi interaktivna karta s prikazom zapor na trasah in predvidena časovnica teh zapor (https://vw-ljubljanskimaraton.si/info-za-tekace/zapore-cest/casovnica-zapor-in-prehodi).

Podrobne informacije o cestnih zaporah objavljamo v priponki.